Facts & Figures για το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στον Πανιώνιο για την 34η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League.
Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά από την προϊστορία των αναμετρήσεων του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.
#53 αναμετρήσεις έχουν ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο την ομάδα της Νέας Σμύρνης και ο Δικέφαλος έχε 11 νίκες, 21 ισοπαλίες και σε 21 αγώνες έχει επικρατήσει ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε δημιουργήσει παράδοση στα πρώτα χρόνια της Α’ Εθνικής, η οποία πλέον αρχίζει να σβήνει και ο ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.
#10 χρόνια πριν είναι η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα για δύο διαδοχικές επισκέψεις του στην έδρα του Πανιωνίου και από τότε μετρά 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε εννέα ματς, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε τρεις φορές σε αυτό το διάστημα.
#3 γκολ σε αυτή τη σειρά των εννέα ματς έχει ο Στέφανος Αθανασιάδης, ενώ οι Σαλπιγγίδης, Μπακαγιόκο , Γιασεμή βρήκαν δίχτυα δύο φορές. Από τον Πανιώνιο σκόραραν δύο φορές κατά του ΠΑΟΚ ο Χρήστος Αραβίδης και ο Μάριο Μπρέσκα.
#Το 1-1 με δέκα εμφανίσεις είναι το πιο δημοφιλές σκορ στα παιχνίδια των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Πανιώνιο, ενώ ακολουθεί ακόμη μια ισοπαλία (0-0) με οκτώ εμφανίσεις. Το 2-1 υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης με 6 εμφανίσεις είναι το επόμενο και έπειτα ακολουθεί το 1-2 για τον ΠΑΟΚ που έχει κερδίσει τις 4 φορές με αυτό το σκορ από τις 11 συνολικές του νίκες.
#Το 0-4 της σεζόν 1975-76 είναι η μεγαλύτερη νίκη εκτός για τον ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, ενώ και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου εκείνης της σεζόν ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-0 και στην Τούμπα. Εκείνη η αναμέτρηση είχε γίνει στο Αλκαζάρ ως έδρα του Πανιωνίου με τον Κούδα να σημειώνει δύο γκολ και τους Αναστασιάδη – Κερμανίδη από ένα. Στην Τούμπα σκόραραν οι Χάιτα με αυτογκόλ, ο Κερμανίδης, ο Σαράφης και ο Τερζανίδης.