Βρήκε λύσεις και έκανε την ανατροπή
Κόντρα σε μία πολυπρόσωπη άμυνα και έχοντας στην πλάτη ένα κρύο γκολ στην μοναδική ευκαιρία της ΑΕΛ σε όλο το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διατηρήσει την συγκέντρωσή του και να φτάσει σε μία σπουδαία ανατροπή στο γήπεδο της Τούμπας για την 13η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
Πολλοί θα περίμεναν η ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ξάνθη να προσέδιδε πίεση στους παίκτες του Δικεφάλου, αλλά αντιθέτως τους έδωσε φτερά και με την προοπτική του +8, οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο να πάρουν το τρίποντο και να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό πήρε τον έλεγχο της μπάλας και έψαχνε τρόπους να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ, η οποία παρατάχθηκε με 11 παίκτες πίσω από το κέντρο.
Οι Ουάρντα σε δύο περιπτώσεις και Μαουρίσιο σε τρεις ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων του ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Κρίστινσον.
Η ΑΕΛ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 36′, στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια στην Τούμπα, ευτύχησε να προηγηθεί με κεφαλιά του Νούνιτς μετά από σέντρα του Καρανίκα.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση και κατάφερε να απαντήσει πριν την λήξη του ημιχρόνου. Ο Πρίγιοβιτς κατέβασε με το στήθος μέσα στην περιοχή μία εξαιρετική μπαλιά του Μαουρίσιο και ο Καρανίκας από πίσω τον γκρέμισε. Ο Κοτσάνης έδειξε την άσπρη βούλα και μαζί την δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της Λάρισας. Ο Σέρβος φορ του Δικεφάλου δεν αστόχησε και το 1-1 ήταν το σκορ στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να έχει συντριπτική κατοχή και την ΑΕΛ απλά να προσπαθεί να αποκρούσει τις επιθέσεις του Δικεφάλου.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν άστοχοι, ο Κρίστινσον έκανε πολλές σωτήριες επεμβάσεις, αλλά ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν αυτός που έλυσε τον γρίφο για την ομάδα του. Στο 66΄πέρασε στο γήπεδο τους Σάκχοφ και Άκπομ και τέσσερα λεπτά μετά ο Ουκρανός σέρβιρε, ο Άγγλος εκτέλεσε και ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ανατροπή.
Ένα λεπτό μετά ο Μαουρίσιο είδε τον Κρίστινσον να σταματάει την προσπάθειά του, με τον Ισλανδό τερματοφύλακα να αντιδράει σωστά και σε τετ α τετ με τον Ζαμπά στο 85′ για να διατηρηθεί το 2-1 μέχρι το φινάλε.
Έτσι ο Δικέφαλος πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, ανέβασε την διαφορά του στους επτά βαθμούς από τον Ατρόμητο που επέστρεψε στη δεύτερη θέση και στους οκτώ από τον Ολυμπιακό, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου της φετινής Super League Σουρωτή.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια , Βέρνμπλουμ (66’ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (81’ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66’ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ακόστα (86’ Πίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας).
{{timelineDisplay(comment)}}
:
{{comment.extra_data.media.caption}}
{{timelineDisplay(comment)}}
: