Επόμενος Αγώνας VS ΝΠΣ Βόλος
Array
(
    [0] => 388
    [1] => 4354
    [2] => 1372
    [3] => 13735
    [4] => 1197
    [5] => 4867
    [6] => 314
    [7] => 3873
    [8] => 1336
    [9] => 12864
    [10] => 1191
    [11] => 4406
    [12] => 2197
    [13] => 1300
    [14] => 9021
)

Αφιέρωμα Stoiximan Super League Greece 2024-25

Η Super League 2024-25 στη σέντρα! Το Rival Analsysis του paokfc.gr σας συστήνει τους 13 αντιπάλους του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, στη μάχη για το φετινό τίτλο.

17.08.2024

ΑΕΚ

 

Νέα εποχή

Η ΑΕΚ την σεζόν που πέρασε έμεινε χωρίς τίτλο. Παρά το γεγονός πως βρέθηκε μέχρι και στο +10 τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μυθικό comeback και κέρδισε το πρωτάθλημα. Στην Ένωση η είδηση της χρονιάς ήταν σαφώς η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποχωρεί και να αφήνει την ομάδα στον Μάριο Ηλιόπουλο. Τα ερωτηματικά είναι σαφώς πολλά, αλλά στόχος για την ΑΕΚ θα είναι σίγουρα η επιστροφή στους τίτλους, μετά και την αποτυχία να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του UEFA Europa Conference League.

Αλμέιδα, season 3

Ο Ματίας Αλμέιδα παρά την αποτυχία της περσινής σεζόν, παρέμεινε στον πάγκο της ΑΕΚ και θα συνεχίσει να καθοδηγεί την ομάδα και τη φετινή σεζόν, με στόχο να επιστρέψει στα στάνταρ της πρώτης του χρονιάς.

Πολλές αλλαγές, πολλά ερωτηματικά

Ο Πόνσε αποχώρησε για το MLS, ενώ ελεύθεροι έφυγαν κι οι Σιντιμπέ, Φαν Φερτ και Αραούχο. Από την άλλη, οι αφίξεις ήταν πολλές. Κοϊτά, Οντουμπάτζο, Μπρινιόλι, Στρακόσια, Τσιλούλης, καθώς και οι Λαμέλα και Περέιρα, ήρθαν για να ανεβάσουν επίπεδο την ΑΕΚ, η οποία κράτησε και τον Κάλενς στο ρόστερ της.

Άρης

 

Σεζόν γρίφος

Η σεζόν 2023-24 τελείωσε με θετικό πρόσημο. Ο Άρης πήρε την 5η θέση στο πρωτάθλημα κι έπαιξε στον τελικό Κυπέλλου. Η νέα σεζόν τον βρίσκει γεμάτο ερωτηματικά, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και με όνειρα να καταφέρει να μπει σφήνα στους τέσσερις πρώτους για να παίξει και πάλι στα Play Offs, αλλά και μία καλή πορεία στο Κύπελλο.

Συνεχίζει με Μάντζιο

Ο Άκης Μάντζιος επέστρεψε τον περασμένο Αύγουστο στην ομάδα, άλλαξε την εικόνα της και κατάφερε να την οδηγήσει σε μία σεζόν, που τηρουμένων των αναλογιών κρίνεται επιτυχημένη, γεγονός που οδήγησε στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άρη για μία ακόμα σεζόν.

Μια άλλη ομάδα

Οντουμπάτζο, Τζούρασεκ, Ματαρίτα, Χουτεσιώτης, Φερστράτε, Φεράρι, Ανσαριφάρντ, Ντουκουρέ, Ρουπ, Χριστοδουλόπουλος, Δεληζήσης, Μπένετ και Κάρλσον αποχώρησαν από την ομάδα. Στον αντίποδα αποκτήθηκαν οι Μοντσού, Μάγιο, Σίντκλεβ, Σιφουέντες, Φρίντεκ, Ντιαντί και Σίστο και μένει να δούμε στο χορτάρι την ομάδα που θα παρουσιάσει ο Μάντζιος τη φετινή σεζόν.

Athens Kallithea

 

Στο υψηλότερο επίπεδο, μετά από 18 χρόνια

Χρειάστηκε να περιμένει αρκετά, να παλέψει σκληρά, αλλά εν τέλει τα κατάφερε. Η Καλλιθέα μετά από 18 χρόνια θα αγωνίζεται και πάλι στην μεγάλη κατηγορία και κάνει όνειρα καθιέρωσης. Η σεζόν εξ ορισμού θα είναι δύσκολη, αλλά άπαντες στον σύλλογο πιστεύουν πως επέστρεψαν για να μείνουν.

Πάγκος με ιταλικό αέρα

Η διοίκηση επέλεξε να δώσει τα ηνία στον Μάσιμο Ντονάτι, ώστε να οδηγήσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Η παλιά δόξα των Μίλαν, Αταλάντα και Σέλτικ θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους τεχνικούς της ιταλικής σχολής και θέλει στην Καλλιθέα να ανεβάσει τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Ριζικές αλλαγές 

Η Καλλιθέα προχώρησε σε ολική αναδιάρθρωση του ρόστερ της, προκειμένου να αλλάξει επίπεδο. Σοϊρι, Μπαραγκάν, Ουλντρίκις, Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν, Γκέλιος, Σαρδελής, Χάνουσεκ, Βαλμπουενά, Ντιμπά, Μότοτς και Γκιάνι ήρθαν να φέρουν εμπειρία και ποιότητα στην ομάδα, με στόχο, σε πρώτη φάση, την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Αστέρας Aktor

Επανεκκίνηση μετά από μια δύσκολη χρονιά

Η όγδοη θέση που κατέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης την περασμένη σεζόν, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα όνειρα των ανθρώπων του συλλόγου. Η ομάδα θέλει να ξεκινήσει δυναμικά, με στόχο τη συμμετοχή στα Play Offs, τουλάχιστον, των θέσεων 5-8 και να διεκδικήσει την πιθανότητα ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Εμπιστοσύνη στον Ράσταβατς

Παρά την περσινή, περίεργη σεζόν, η διοίκηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος ανέλαβε να στήσει την ομάδα, με στόχο ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ για βελτίωση

Το καλοκαίρι του 2024 έφερε πολλές αλλαγές στην ομάδα. Aποχώρησε ο Μιριτέλο που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και τη θέση του έρχεται να καλύψει ο Άνταμ. Η άμυνα ενισχύθηκε με τον Τριανταφυλλόπουλο, ενώ ο Άλχο αντικατέστησε τον Λύρατζη στο δεξί άκρο. Τζανδάρης, Μουνιόθ και Ρέτζιτς θα δώσουν βάθος στο ρόστερ και περισσότερες επιλογές στον Ράσταβατς.

Ατρόμητος

Νέα αφετηρία

Ο Ατρόμητος έχει περάσει δύσκολες σεζόν, με την τελευταία να τον βρίσκει στην 11η θέση, μακριά από τους στόχους του. Η διοίκηση αποφάσισε να αναθεωρήσει την προσέγγισή της και να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, έτσι ώστε να καταφέρει να μπει στην οκτάδα, προχωρώντας σε ένα ολικό λίφτινγκ του ρόστερ και γενικότερα του αγωνιστικού τμήματος.

Εποχή Πάμπλο Γκαρσία

Με τον Πάμπλο Γκαρσία να αναλαμβάνει τα ηνία μετά την αποχώρηση του Σάσα Ίλιτς, η ομάδα του Περιστερίου περνάει σε νέα εποχή. Ο Ουρουγουανός τεχνικός μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στις Σέρρες κάνει το επόμενο βήμα και βλέπει ψηλά.

Ισχυρές μεταγραφές και φιλόδοξοι στόχοι

Σημαντικοί παίκτες όπως οι Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Αζεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλένσια, Ρομπάιγ, Αντζιέλσκι, και Βέργος αποχώρησαν, ενώ ο Έντερ ήταν ο μόνος βασικός παίκτης που παρέμεινε, με την ενδεκάδα να αλλάζει ριζικά. Οι αποχωρήσεις λοιπόν, πολλών βασικών παικτών ανοίγουν τον δρόμο για μια πλήρη αναδιάρθρωση της ομάδας.

Η ομάδα ενισχύθηκε με παίκτες όπως οι Κοσέλεφ, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Ουεντραόγκο, Μίχορλ, Ουάρντα, Μπάκου, Καρλίτος και Φαν Βέερτ. Με αυτές τις σημαντικές προσθήκες, ο Ατρόμητος στοχεύει τουλάχιστον στην είσοδο στην οκτάδα, ενώ η πέμπτη θέση αποτελεί μια φιλόδοξη πρόκληση.

ΝΠΣ Βόλος

Αναδόμηση από την αρχή για μια νέα σεζόν

Ο Βόλος συνεχίζει τη στρατηγική του ολικού ανασχηματισμού, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. Την σεζόν 2023-24 δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει στη Super League. Η ομάδα κατέλαβε την προτελευταία θέση στην κανονική διάρκεια και εξασφάλισε την παραμονή της μέσω των Play Out, ξεπερνώντας την Κηφισιά στις τελευταίες αγωνιστικές.

Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία

Μετά την αποχώρηση του Χρήστου Κόντη, ο Βόλος καλωσόρισε τον Χοακίν Γκόμεθ ως νέο προπονητή. Αν και σχετικά νέος, ο Γκόμεθ φέρνει καινούργιες ιδέες και φιλοδοξία στην ομάδα, με στόχο αρχικά μία ήσυχη σεζόν, μακριά από περιπέτειες σχετικές με την παραμονή.

Εκτεταμένες μεταγραφικές κινήσεις και νέο ρόστερ

Σημαντικές αλλαγές έγιναν στο ρόστερ του Βόλου. Αποχώρησαν οι Σιέλης, Άλχο, Λούνα και ο πρώτος σκόρερ Γκαρσία, ενώ προστέθηκαν οι Πέδρο Κόντε, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν, Κορέα και Μίλετιτς. Η ομάδα συνεχίζει να προσαρμόζει το ρόστερ της, με στόχο να είναι ανταγωνιστική τη νέα σεζόν.

Λαμία 

Από την εξάδα στην αβεβαιότητα

Η περσινή εξαιρετική πορεία της Λαμίας, που την οδήγησε στην έκτη θέση και στα Play Offs της Super League, ανήκει στο παρελθόν. Τα πρόσωπα που έφεραν την επιτυχία άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό και η Λαμία ξεκινάει τη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος ως ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά.

Αλλαγές στον πάγκο

Μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Βόκολου, ο Μαρίνος Σατσιάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Επιπλέον, η παρουσία του Μπάμπη Τεννέ σε συμβουλευτικό ρόλο προσθέτει εμπειρία στην ομάδα για τη νέα σεζόν.

Νέο ρόστερ και νέες προκλήσεις

Η Λαμία έχασε αρκετούς βασικούς παίκτες, όπως οι Κοσέλεφ, Τσιλούλης και Σλίβκα, αλλά ενισχύθηκε με νέες προσθήκες, όπως οι Αντράντε, Μέκιτς, Σάντμπεργκ και Γκουίντο.

Λεβαδειακός

Δυναμική επιστροφή στη Super League

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στη Super League μετά από έναν χρόνο, κυριαρχώντας στη Super League 2, με βασικό κορμό παικτών από την προηγούμενη θητεία του στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα διατήρησε ορισμένους σημαντικούς παίκτες για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, ενώ η διοίκηση δείχνει διάθεση να προχωρήσει και σε νέες μεταγραφές προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή.

Αλλαγή προπονητή και νέες φιλοδοξίες

Με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο, ο Λεβαδειακός στοχεύει στην παραμονή, αλλά οι φιλοδοξίες φτάνουν ακόμα και στην είσοδο στην οκτάδα. Παίκτες όπως οι Γκροφ, Τσάπρας, Χάμοντ και Γιαννιώτας θα είναι καθοριστικοί στην προσπάθεια αυτή.

Νέες προσθήκες και αποχωρήσεις

Ο Λεβαδειακός ενισχύθηκε με τους Εραμούσπε, Όζμπολ, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Μπάλτσι, καθώς και με πληθώρα άλλων παικτών, όπως οι Πεντρόσο, Γκαραβέλης, Κάσσος, Γιοκέ, Πλέγας και Λαμαράνα. H ομάδα αποχωρίστηκε κάποιους παίκτες, με κυριότερο τον Νίκα αλλά βεβαίως και τον προπονητή που την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία, Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Ο Λεβαδειακός αναζητά ακόμη μερικές προσθήκες για να ολοκληρώσει το ρόστερ του, εστιάζοντας σε μια ισχυρή παρουσία την φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός

Ιστορική χρονιά

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία την προηγούμενη σεζόν, κατακτώντας το UEFA Europa Conference League, παρά τις μεγάλες αλλαγές σε προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και παίκτες. Αυτή η επιτυχία τον έφερε απευθείας στο League Phase του UEFA Europa League, επιτρέποντάς του να κάνει προετοιμασία με ηρεμία και να σχεδιάσει την φετινή σεζόν χωρίς την πίεση των προκριματικών. Μετά από δύο στείρες χρονιές στην Ελλάδα, οι Ερυθρόλευκοι θα παλέψουν να επιστρέψουν στους τίτλους εντός συνόρων και φυσικά να κάνουν μία καλή πορεία και στην Ευρώπη.

Σταθερότητα στον πάγκο

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνεχίζει ως προπονητής της ομάδας, με στόχο να διατηρήσει την ομάδα στον δρόμο της επιτυχίας. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να καταφέρει να δώσει συνέχεια στην περσινή σεζόν, έχοντας φέτος τη δυνατότητα να χτίσει την ομάδα από την αρχή, στα μέτρα του.

Σημαντικές προσθήκες

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές με παίκτες όπως οι Βέλντε, Πιρόλα, Κοστίνια, Γιάρεμτσουκ, Στάμενιτς, Αναγνωστόπουλος και Ντάνι Γκαρθία, ενώ αποχώρησαν πολλοί παίκτες όπως οι Κίνι, Κάρμο, Ποντένσε, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος, Ρίτσαρντς, Ναβάρο, Γιόβετιτς, Φορτούνης, Ελ Αραμπί και Ιμπόρα.

ΟΦΗ

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι

Η περσινή σεζόν δεν πήγε όπως την περίμεναν οι Κρητικοί, με την ομάδα να μην καταφέρνει να πετύχει τον βασικό στόχο της που ήταν η είσοδος στα Play Offs, τερματίζοντας στη 10η θέση. Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο ΟΦΗ θέλει να μπει δυναμικά στη νέα σεζόν με στόχο την είσοδο στην οκτάδα και την αποφυγή της κουβέντας περί παραμονής.

Συνεχίζει με Δέλλα

Ο Τραϊανός Δέλλας, που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, παραμένει στον πάγκο με σκοπό να φέρει σταθερότητα και να καθοδηγήσει την ομάδα στη νέα σεζόν, έχοντας αυτή τη φορά την ευκαιρία να στήσει από την αρχή την ομάδα, σύμφωνα με τα δικά του «θέλω».

Ολική αναμόρφωση

Το καλοκαίρι αυτό ο ΟΦΗ αποχαιρέτησε παίκτες-κλειδιά όπως οι Βούρος, Μεγιάδο, Τοράλ και Τοράρινσον, αλλά φρόντισε να τους αντικαταστήσει άμεσα με τις προσθήκες των Γιουνγκ, Καραχάλιου, Χατζηθεοδωρίδη, Μπόρχα Γκονθάλεθ, Χριστόπουλου, Νους και Σενγκέλια, προσδοκώντας να ανεβάσει επίπεδο στην απόδοσή του και να παλέψει για την είσοδο στα Play Offs των θέσεων 5-8.

Παναθηναϊκός

Γυρίζει σελίδα με στόχο την επιστροφή στην κορυφή

Η περσινή χρονιά του Παναθηναϊκού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Η ομάδα επέστρεψε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από επτά χρόνια και ήταν ένας εκ των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου. Παρά την αλλαγή προπονητή με την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την άφιξη του Φατίχ Τερίμ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος και τερμάτισε τέταρτος στα Play Offs, όμως έσωσε την παρτίδα στο τελευταίο ματς, κερδίζοντας τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κερδίζοντας πέρα από τον τίτλο, ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Ντιέγκο Αλόνσο, ο εκλεκτός

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι ο νέος προπονητής του Τριφυλλιού. Ο Ουρουγουανός ήταν ο άνθρωπος που επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος να εμπιστευτεί την ομάδα, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 15 χρόνια.

Ανανεωμένο ρόστερ με σημαντικές προσθήκες

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του, όπως ο Τετέ, ο Ίνγκασον, ο Μαξ αλλά και ο Μαξίμοβιτς. Νέο απόκτημα και ο Μπάλντοκ, ενώ έκλεισαν και οι περιπτώσεις των Ντραγκόφσκι και Γεντβάι, οι οποίοι παρέμειναν στην Αθήνα. Η ενίσχυση σε αυτές τις θέσεις ήταν αναγκαία άλλωστε, καθώς είχαν αποχωρήσει κάποια από τα βασικά γρανάζια της προηγούμενης σεζόν, όπως οι Μπερνάρ, Μπρινιόλι, Παλάσιος και Χουάνκαρ.

Παναιτωλικός

Σκαμπανεβάσματα την περσινή σεζόν

Ο Παναιτωλικός τερμάτισε 12ος στην κανονική διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, αλλά με την καθοδήγηση του Γιάννη Πετράκη και τη στρατηγική αναπροσαρμογή σε τριάδα στην άμυνα, η ομάδα κατάφερε να ανέβει τρεις θέσεις στα πλέι άουτ και να εξασφαλίσει την παραμονή της με σχετική άνεση στο φινάλε.

Συνεχίζει με τον Κρητικό στον πάγκο

Ο Γιάννης Πετράκης κέρδισε τη μάχη της παραμονής την περσινή σεζόν – μία μάχη που ίσως να έμοιαζε χαμένη σε πολλές στιγμές της – και μαζί την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας του Αγρινίου για την φετινή σεζόν.

Αρκετές και σημαντικές αποχωρήσεις

Το φετινό καλοκαίρι πολλοί βασικοί παίκτες αποχώρησαν, όπως οι Ζοάο Πέδρο, Σενγκέλια, Ταμπίτζε, Καρέλης, Χατζηθεοδωρίδης, Φρεντ και Μπρούνο Ντουάρτε. Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν τους Τσελίκοβιτς, Παντελάκη, Σιέλη, Μλάντεν και Τορεχόν, ενώ οι Μάιντεβατς και Λαγιούντ καλούνται να ενισχύσουν την επίθεση.

    Πανσερραϊκός

Στόχος η καθιέρωση

Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τον Πανσερραϊκό, καθώς όχι μόνο επέστρεψε δυναμικά στη Super League από τη Super League 2, αλλά τερμάτισε και στην 7η θέση, εξασφαλίζοντας με άνεση την παραμονή του. Πλέον το ζητούμενο για τους Σερραίους είναι η καθιέρωση στα μεγάλα σαλόνια.

Νέο πρόσωπο στον πάγκο

Η μεγαλύτερη αλλαγή στην ομάδα ήρθε με την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από την τεχνική ηγεσία. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε το τιμόνι και δούλεψε το καλοκαίρι προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη από το ξεκίνημα και να βάλει τις βάσεις για την παραμονή.

Ριζική αναδιαμόρφωση του ρόστερ

Οι Μπέργκστρομ, Στάικος και Μπετανκόρ παρέμειναν και θα συνεχίσουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την άλλη υπήρξαν και σημαντικές αποχωρήσεις με τους Θυμιάνη, Χόβαν, Ουάρντα, Πηλέα, Ουεντραόγκο και Άλεξιτς να μη συνεχίζουν στα λιοντάρια. Τα κενά τους θα κληθούν να καλύψουν οι Σαλαζάρ, Κνα, Ντέλετιτς, Μαρίνου στην επίθεση, Καπτούμ, Περούτσι και Λιάσο στη μεσαία γραμμή και τους Χαντάκια, Καραμανώλη και Καρασαλίδη στην άμυνα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι φέτος ο Γκουγκελασβίλι.

Σχετικά Νέα

Αφιέρωμα Stoiximan Super League Greece 2024-25

Η Super League 2024-25 στη σέντρα! Το Rival Analsysis του paokfc.gr σας συστήνει τους 13 αντιπάλους του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, στη μάχη για το φετινό τίτλο.

17.08.2024

ΑΕΚ

 

Νέα εποχή

Η ΑΕΚ την σεζόν που πέρασε έμεινε χωρίς τίτλο. Παρά το γεγονός πως βρέθηκε μέχρι και στο +10 τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μυθικό comeback και κέρδισε το πρωτάθλημα. Στην Ένωση η είδηση της χρονιάς ήταν σαφώς η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποχωρεί και να αφήνει την ομάδα στον Μάριο Ηλιόπουλο. Τα ερωτηματικά είναι σαφώς πολλά, αλλά στόχος για την ΑΕΚ θα είναι σίγουρα η επιστροφή στους τίτλους, μετά και την αποτυχία να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του UEFA Europa Conference League.

Αλμέιδα, season 3

Ο Ματίας Αλμέιδα παρά την αποτυχία της περσινής σεζόν, παρέμεινε στον πάγκο της ΑΕΚ και θα συνεχίσει να καθοδηγεί την ομάδα και τη φετινή σεζόν, με στόχο να επιστρέψει στα στάνταρ της πρώτης του χρονιάς.

Πολλές αλλαγές, πολλά ερωτηματικά

Ο Πόνσε αποχώρησε για το MLS, ενώ ελεύθεροι έφυγαν κι οι Σιντιμπέ, Φαν Φερτ και Αραούχο. Από την άλλη, οι αφίξεις ήταν πολλές. Κοϊτά, Οντουμπάτζο, Μπρινιόλι, Στρακόσια, Τσιλούλης, καθώς και οι Λαμέλα και Περέιρα, ήρθαν για να ανεβάσουν επίπεδο την ΑΕΚ, η οποία κράτησε και τον Κάλενς στο ρόστερ της.

Άρης

 

Σεζόν γρίφος

Η σεζόν 2023-24 τελείωσε με θετικό πρόσημο. Ο Άρης πήρε την 5η θέση στο πρωτάθλημα κι έπαιξε στον τελικό Κυπέλλου. Η νέα σεζόν τον βρίσκει γεμάτο ερωτηματικά, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και με όνειρα να καταφέρει να μπει σφήνα στους τέσσερις πρώτους για να παίξει και πάλι στα Play Offs, αλλά και μία καλή πορεία στο Κύπελλο.

Συνεχίζει με Μάντζιο

Ο Άκης Μάντζιος επέστρεψε τον περασμένο Αύγουστο στην ομάδα, άλλαξε την εικόνα της και κατάφερε να την οδηγήσει σε μία σεζόν, που τηρουμένων των αναλογιών κρίνεται επιτυχημένη, γεγονός που οδήγησε στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άρη για μία ακόμα σεζόν.

Μια άλλη ομάδα

Οντουμπάτζο, Τζούρασεκ, Ματαρίτα, Χουτεσιώτης, Φερστράτε, Φεράρι, Ανσαριφάρντ, Ντουκουρέ, Ρουπ, Χριστοδουλόπουλος, Δεληζήσης, Μπένετ και Κάρλσον αποχώρησαν από την ομάδα. Στον αντίποδα αποκτήθηκαν οι Μοντσού, Μάγιο, Σίντκλεβ, Σιφουέντες, Φρίντεκ, Ντιαντί και Σίστο και μένει να δούμε στο χορτάρι την ομάδα που θα παρουσιάσει ο Μάντζιος τη φετινή σεζόν.

Athens Kallithea

 

Στο υψηλότερο επίπεδο, μετά από 18 χρόνια

Χρειάστηκε να περιμένει αρκετά, να παλέψει σκληρά, αλλά εν τέλει τα κατάφερε. Η Καλλιθέα μετά από 18 χρόνια θα αγωνίζεται και πάλι στην μεγάλη κατηγορία και κάνει όνειρα καθιέρωσης. Η σεζόν εξ ορισμού θα είναι δύσκολη, αλλά άπαντες στον σύλλογο πιστεύουν πως επέστρεψαν για να μείνουν.

Πάγκος με ιταλικό αέρα

Η διοίκηση επέλεξε να δώσει τα ηνία στον Μάσιμο Ντονάτι, ώστε να οδηγήσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Η παλιά δόξα των Μίλαν, Αταλάντα και Σέλτικ θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους τεχνικούς της ιταλικής σχολής και θέλει στην Καλλιθέα να ανεβάσει τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Ριζικές αλλαγές 

Η Καλλιθέα προχώρησε σε ολική αναδιάρθρωση του ρόστερ της, προκειμένου να αλλάξει επίπεδο. Σοϊρι, Μπαραγκάν, Ουλντρίκις, Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν, Γκέλιος, Σαρδελής, Χάνουσεκ, Βαλμπουενά, Ντιμπά, Μότοτς και Γκιάνι ήρθαν να φέρουν εμπειρία και ποιότητα στην ομάδα, με στόχο, σε πρώτη φάση, την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Αστέρας Aktor

Επανεκκίνηση μετά από μια δύσκολη χρονιά

Η όγδοη θέση που κατέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης την περασμένη σεζόν, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα όνειρα των ανθρώπων του συλλόγου. Η ομάδα θέλει να ξεκινήσει δυναμικά, με στόχο τη συμμετοχή στα Play Offs, τουλάχιστον, των θέσεων 5-8 και να διεκδικήσει την πιθανότητα ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Εμπιστοσύνη στον Ράσταβατς

Παρά την περσινή, περίεργη σεζόν, η διοίκηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος ανέλαβε να στήσει την ομάδα, με στόχο ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ για βελτίωση

Το καλοκαίρι του 2024 έφερε πολλές αλλαγές στην ομάδα. Aποχώρησε ο Μιριτέλο που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και τη θέση του έρχεται να καλύψει ο Άνταμ. Η άμυνα ενισχύθηκε με τον Τριανταφυλλόπουλο, ενώ ο Άλχο αντικατέστησε τον Λύρατζη στο δεξί άκρο. Τζανδάρης, Μουνιόθ και Ρέτζιτς θα δώσουν βάθος στο ρόστερ και περισσότερες επιλογές στον Ράσταβατς.

Ατρόμητος

Νέα αφετηρία

Ο Ατρόμητος έχει περάσει δύσκολες σεζόν, με την τελευταία να τον βρίσκει στην 11η θέση, μακριά από τους στόχους του. Η διοίκηση αποφάσισε να αναθεωρήσει την προσέγγισή της και να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, έτσι ώστε να καταφέρει να μπει στην οκτάδα, προχωρώντας σε ένα ολικό λίφτινγκ του ρόστερ και γενικότερα του αγωνιστικού τμήματος.

Εποχή Πάμπλο Γκαρσία

Με τον Πάμπλο Γκαρσία να αναλαμβάνει τα ηνία μετά την αποχώρηση του Σάσα Ίλιτς, η ομάδα του Περιστερίου περνάει σε νέα εποχή. Ο Ουρουγουανός τεχνικός μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στις Σέρρες κάνει το επόμενο βήμα και βλέπει ψηλά.

Ισχυρές μεταγραφές και φιλόδοξοι στόχοι

Σημαντικοί παίκτες όπως οι Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Αζεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλένσια, Ρομπάιγ, Αντζιέλσκι, και Βέργος αποχώρησαν, ενώ ο Έντερ ήταν ο μόνος βασικός παίκτης που παρέμεινε, με την ενδεκάδα να αλλάζει ριζικά. Οι αποχωρήσεις λοιπόν, πολλών βασικών παικτών ανοίγουν τον δρόμο για μια πλήρη αναδιάρθρωση της ομάδας.

Η ομάδα ενισχύθηκε με παίκτες όπως οι Κοσέλεφ, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Ουεντραόγκο, Μίχορλ, Ουάρντα, Μπάκου, Καρλίτος και Φαν Βέερτ. Με αυτές τις σημαντικές προσθήκες, ο Ατρόμητος στοχεύει τουλάχιστον στην είσοδο στην οκτάδα, ενώ η πέμπτη θέση αποτελεί μια φιλόδοξη πρόκληση.

ΝΠΣ Βόλος

Αναδόμηση από την αρχή για μια νέα σεζόν

Ο Βόλος συνεχίζει τη στρατηγική του ολικού ανασχηματισμού, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. Την σεζόν 2023-24 δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει στη Super League. Η ομάδα κατέλαβε την προτελευταία θέση στην κανονική διάρκεια και εξασφάλισε την παραμονή της μέσω των Play Out, ξεπερνώντας την Κηφισιά στις τελευταίες αγωνιστικές.

Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία

Μετά την αποχώρηση του Χρήστου Κόντη, ο Βόλος καλωσόρισε τον Χοακίν Γκόμεθ ως νέο προπονητή. Αν και σχετικά νέος, ο Γκόμεθ φέρνει καινούργιες ιδέες και φιλοδοξία στην ομάδα, με στόχο αρχικά μία ήσυχη σεζόν, μακριά από περιπέτειες σχετικές με την παραμονή.

Εκτεταμένες μεταγραφικές κινήσεις και νέο ρόστερ

Σημαντικές αλλαγές έγιναν στο ρόστερ του Βόλου. Αποχώρησαν οι Σιέλης, Άλχο, Λούνα και ο πρώτος σκόρερ Γκαρσία, ενώ προστέθηκαν οι Πέδρο Κόντε, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν, Κορέα και Μίλετιτς. Η ομάδα συνεχίζει να προσαρμόζει το ρόστερ της, με στόχο να είναι ανταγωνιστική τη νέα σεζόν.

Λαμία 

Από την εξάδα στην αβεβαιότητα

Η περσινή εξαιρετική πορεία της Λαμίας, που την οδήγησε στην έκτη θέση και στα Play Offs της Super League, ανήκει στο παρελθόν. Τα πρόσωπα που έφεραν την επιτυχία άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό και η Λαμία ξεκινάει τη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος ως ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά.

Αλλαγές στον πάγκο

Μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Βόκολου, ο Μαρίνος Σατσιάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Επιπλέον, η παρουσία του Μπάμπη Τεννέ σε συμβουλευτικό ρόλο προσθέτει εμπειρία στην ομάδα για τη νέα σεζόν.

Νέο ρόστερ και νέες προκλήσεις

Η Λαμία έχασε αρκετούς βασικούς παίκτες, όπως οι Κοσέλεφ, Τσιλούλης και Σλίβκα, αλλά ενισχύθηκε με νέες προσθήκες, όπως οι Αντράντε, Μέκιτς, Σάντμπεργκ και Γκουίντο.

Λεβαδειακός

Δυναμική επιστροφή στη Super League

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στη Super League μετά από έναν χρόνο, κυριαρχώντας στη Super League 2, με βασικό κορμό παικτών από την προηγούμενη θητεία του στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα διατήρησε ορισμένους σημαντικούς παίκτες για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, ενώ η διοίκηση δείχνει διάθεση να προχωρήσει και σε νέες μεταγραφές προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή.

Αλλαγή προπονητή και νέες φιλοδοξίες

Με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο, ο Λεβαδειακός στοχεύει στην παραμονή, αλλά οι φιλοδοξίες φτάνουν ακόμα και στην είσοδο στην οκτάδα. Παίκτες όπως οι Γκροφ, Τσάπρας, Χάμοντ και Γιαννιώτας θα είναι καθοριστικοί στην προσπάθεια αυτή.

Νέες προσθήκες και αποχωρήσεις

Ο Λεβαδειακός ενισχύθηκε με τους Εραμούσπε, Όζμπολ, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Μπάλτσι, καθώς και με πληθώρα άλλων παικτών, όπως οι Πεντρόσο, Γκαραβέλης, Κάσσος, Γιοκέ, Πλέγας και Λαμαράνα. H ομάδα αποχωρίστηκε κάποιους παίκτες, με κυριότερο τον Νίκα αλλά βεβαίως και τον προπονητή που την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία, Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Ο Λεβαδειακός αναζητά ακόμη μερικές προσθήκες για να ολοκληρώσει το ρόστερ του, εστιάζοντας σε μια ισχυρή παρουσία την φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός

Ιστορική χρονιά

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία την προηγούμενη σεζόν, κατακτώντας το UEFA Europa Conference League, παρά τις μεγάλες αλλαγές σε προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και παίκτες. Αυτή η επιτυχία τον έφερε απευθείας στο League Phase του UEFA Europa League, επιτρέποντάς του να κάνει προετοιμασία με ηρεμία και να σχεδιάσει την φετινή σεζόν χωρίς την πίεση των προκριματικών. Μετά από δύο στείρες χρονιές στην Ελλάδα, οι Ερυθρόλευκοι θα παλέψουν να επιστρέψουν στους τίτλους εντός συνόρων και φυσικά να κάνουν μία καλή πορεία και στην Ευρώπη.

Σταθερότητα στον πάγκο

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνεχίζει ως προπονητής της ομάδας, με στόχο να διατηρήσει την ομάδα στον δρόμο της επιτυχίας. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να καταφέρει να δώσει συνέχεια στην περσινή σεζόν, έχοντας φέτος τη δυνατότητα να χτίσει την ομάδα από την αρχή, στα μέτρα του.

Σημαντικές προσθήκες

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές με παίκτες όπως οι Βέλντε, Πιρόλα, Κοστίνια, Γιάρεμτσουκ, Στάμενιτς, Αναγνωστόπουλος και Ντάνι Γκαρθία, ενώ αποχώρησαν πολλοί παίκτες όπως οι Κίνι, Κάρμο, Ποντένσε, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος, Ρίτσαρντς, Ναβάρο, Γιόβετιτς, Φορτούνης, Ελ Αραμπί και Ιμπόρα.

ΟΦΗ

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι

Η περσινή σεζόν δεν πήγε όπως την περίμεναν οι Κρητικοί, με την ομάδα να μην καταφέρνει να πετύχει τον βασικό στόχο της που ήταν η είσοδος στα Play Offs, τερματίζοντας στη 10η θέση. Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο ΟΦΗ θέλει να μπει δυναμικά στη νέα σεζόν με στόχο την είσοδο στην οκτάδα και την αποφυγή της κουβέντας περί παραμονής.

Συνεχίζει με Δέλλα

Ο Τραϊανός Δέλλας, που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, παραμένει στον πάγκο με σκοπό να φέρει σταθερότητα και να καθοδηγήσει την ομάδα στη νέα σεζόν, έχοντας αυτή τη φορά την ευκαιρία να στήσει από την αρχή την ομάδα, σύμφωνα με τα δικά του «θέλω».

Ολική αναμόρφωση

Το καλοκαίρι αυτό ο ΟΦΗ αποχαιρέτησε παίκτες-κλειδιά όπως οι Βούρος, Μεγιάδο, Τοράλ και Τοράρινσον, αλλά φρόντισε να τους αντικαταστήσει άμεσα με τις προσθήκες των Γιουνγκ, Καραχάλιου, Χατζηθεοδωρίδη, Μπόρχα Γκονθάλεθ, Χριστόπουλου, Νους και Σενγκέλια, προσδοκώντας να ανεβάσει επίπεδο στην απόδοσή του και να παλέψει για την είσοδο στα Play Offs των θέσεων 5-8.

Παναθηναϊκός

Γυρίζει σελίδα με στόχο την επιστροφή στην κορυφή

Η περσινή χρονιά του Παναθηναϊκού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Η ομάδα επέστρεψε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από επτά χρόνια και ήταν ένας εκ των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου. Παρά την αλλαγή προπονητή με την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την άφιξη του Φατίχ Τερίμ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος και τερμάτισε τέταρτος στα Play Offs, όμως έσωσε την παρτίδα στο τελευταίο ματς, κερδίζοντας τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κερδίζοντας πέρα από τον τίτλο, ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Ντιέγκο Αλόνσο, ο εκλεκτός

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι ο νέος προπονητής του Τριφυλλιού. Ο Ουρουγουανός ήταν ο άνθρωπος που επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος να εμπιστευτεί την ομάδα, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 15 χρόνια.

Ανανεωμένο ρόστερ με σημαντικές προσθήκες

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του, όπως ο Τετέ, ο Ίνγκασον, ο Μαξ αλλά και ο Μαξίμοβιτς. Νέο απόκτημα και ο Μπάλντοκ, ενώ έκλεισαν και οι περιπτώσεις των Ντραγκόφσκι και Γεντβάι, οι οποίοι παρέμειναν στην Αθήνα. Η ενίσχυση σε αυτές τις θέσεις ήταν αναγκαία άλλωστε, καθώς είχαν αποχωρήσει κάποια από τα βασικά γρανάζια της προηγούμενης σεζόν, όπως οι Μπερνάρ, Μπρινιόλι, Παλάσιος και Χουάνκαρ.

Παναιτωλικός

Σκαμπανεβάσματα την περσινή σεζόν

Ο Παναιτωλικός τερμάτισε 12ος στην κανονική διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, αλλά με την καθοδήγηση του Γιάννη Πετράκη και τη στρατηγική αναπροσαρμογή σε τριάδα στην άμυνα, η ομάδα κατάφερε να ανέβει τρεις θέσεις στα πλέι άουτ και να εξασφαλίσει την παραμονή της με σχετική άνεση στο φινάλε.

Συνεχίζει με τον Κρητικό στον πάγκο

Ο Γιάννης Πετράκης κέρδισε τη μάχη της παραμονής την περσινή σεζόν – μία μάχη που ίσως να έμοιαζε χαμένη σε πολλές στιγμές της – και μαζί την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας του Αγρινίου για την φετινή σεζόν.

Αρκετές και σημαντικές αποχωρήσεις

Το φετινό καλοκαίρι πολλοί βασικοί παίκτες αποχώρησαν, όπως οι Ζοάο Πέδρο, Σενγκέλια, Ταμπίτζε, Καρέλης, Χατζηθεοδωρίδης, Φρεντ και Μπρούνο Ντουάρτε. Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν τους Τσελίκοβιτς, Παντελάκη, Σιέλη, Μλάντεν και Τορεχόν, ενώ οι Μάιντεβατς και Λαγιούντ καλούνται να ενισχύσουν την επίθεση.

    Πανσερραϊκός

Στόχος η καθιέρωση

Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τον Πανσερραϊκό, καθώς όχι μόνο επέστρεψε δυναμικά στη Super League από τη Super League 2, αλλά τερμάτισε και στην 7η θέση, εξασφαλίζοντας με άνεση την παραμονή του. Πλέον το ζητούμενο για τους Σερραίους είναι η καθιέρωση στα μεγάλα σαλόνια.

Νέο πρόσωπο στον πάγκο

Η μεγαλύτερη αλλαγή στην ομάδα ήρθε με την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από την τεχνική ηγεσία. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε το τιμόνι και δούλεψε το καλοκαίρι προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη από το ξεκίνημα και να βάλει τις βάσεις για την παραμονή.

Ριζική αναδιαμόρφωση του ρόστερ

Οι Μπέργκστρομ, Στάικος και Μπετανκόρ παρέμειναν και θα συνεχίσουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την άλλη υπήρξαν και σημαντικές αποχωρήσεις με τους Θυμιάνη, Χόβαν, Ουάρντα, Πηλέα, Ουεντραόγκο και Άλεξιτς να μη συνεχίζουν στα λιοντάρια. Τα κενά τους θα κληθούν να καλύψουν οι Σαλαζάρ, Κνα, Ντέλετιτς, Μαρίνου στην επίθεση, Καπτούμ, Περούτσι και Λιάσο στη μεσαία γραμμή και τους Χαντάκια, Καραμανώλη και Καρασαλίδη στην άμυνα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι φέτος ο Γκουγκελασβίλι.

Σχετικά Νέα

Αφιέρωμα Stoiximan Super League Greece 2024-25

Η Super League 2024-25 στη σέντρα! Το Rival Analsysis του paokfc.gr σας συστήνει τους 13 αντιπάλους του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, στη μάχη για το φετινό τίτλο.

17.08.2024

ΑΕΚ

 

Νέα εποχή

Η ΑΕΚ την σεζόν που πέρασε έμεινε χωρίς τίτλο. Παρά το γεγονός πως βρέθηκε μέχρι και στο +10 τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μυθικό comeback και κέρδισε το πρωτάθλημα. Στην Ένωση η είδηση της χρονιάς ήταν σαφώς η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποχωρεί και να αφήνει την ομάδα στον Μάριο Ηλιόπουλο. Τα ερωτηματικά είναι σαφώς πολλά, αλλά στόχος για την ΑΕΚ θα είναι σίγουρα η επιστροφή στους τίτλους, μετά και την αποτυχία να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του UEFA Europa Conference League.

Αλμέιδα, season 3

Ο Ματίας Αλμέιδα παρά την αποτυχία της περσινής σεζόν, παρέμεινε στον πάγκο της ΑΕΚ και θα συνεχίσει να καθοδηγεί την ομάδα και τη φετινή σεζόν, με στόχο να επιστρέψει στα στάνταρ της πρώτης του χρονιάς.

Πολλές αλλαγές, πολλά ερωτηματικά

Ο Πόνσε αποχώρησε για το MLS, ενώ ελεύθεροι έφυγαν κι οι Σιντιμπέ, Φαν Φερτ και Αραούχο. Από την άλλη, οι αφίξεις ήταν πολλές. Κοϊτά, Οντουμπάτζο, Μπρινιόλι, Στρακόσια, Τσιλούλης, καθώς και οι Λαμέλα και Περέιρα, ήρθαν για να ανεβάσουν επίπεδο την ΑΕΚ, η οποία κράτησε και τον Κάλενς στο ρόστερ της.

Άρης

 

Σεζόν γρίφος

Η σεζόν 2023-24 τελείωσε με θετικό πρόσημο. Ο Άρης πήρε την 5η θέση στο πρωτάθλημα κι έπαιξε στον τελικό Κυπέλλου. Η νέα σεζόν τον βρίσκει γεμάτο ερωτηματικά, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και με όνειρα να καταφέρει να μπει σφήνα στους τέσσερις πρώτους για να παίξει και πάλι στα Play Offs, αλλά και μία καλή πορεία στο Κύπελλο.

Συνεχίζει με Μάντζιο

Ο Άκης Μάντζιος επέστρεψε τον περασμένο Αύγουστο στην ομάδα, άλλαξε την εικόνα της και κατάφερε να την οδηγήσει σε μία σεζόν, που τηρουμένων των αναλογιών κρίνεται επιτυχημένη, γεγονός που οδήγησε στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άρη για μία ακόμα σεζόν.

Μια άλλη ομάδα

Οντουμπάτζο, Τζούρασεκ, Ματαρίτα, Χουτεσιώτης, Φερστράτε, Φεράρι, Ανσαριφάρντ, Ντουκουρέ, Ρουπ, Χριστοδουλόπουλος, Δεληζήσης, Μπένετ και Κάρλσον αποχώρησαν από την ομάδα. Στον αντίποδα αποκτήθηκαν οι Μοντσού, Μάγιο, Σίντκλεβ, Σιφουέντες, Φρίντεκ, Ντιαντί και Σίστο και μένει να δούμε στο χορτάρι την ομάδα που θα παρουσιάσει ο Μάντζιος τη φετινή σεζόν.

Athens Kallithea

 

Στο υψηλότερο επίπεδο, μετά από 18 χρόνια

Χρειάστηκε να περιμένει αρκετά, να παλέψει σκληρά, αλλά εν τέλει τα κατάφερε. Η Καλλιθέα μετά από 18 χρόνια θα αγωνίζεται και πάλι στην μεγάλη κατηγορία και κάνει όνειρα καθιέρωσης. Η σεζόν εξ ορισμού θα είναι δύσκολη, αλλά άπαντες στον σύλλογο πιστεύουν πως επέστρεψαν για να μείνουν.

Πάγκος με ιταλικό αέρα

Η διοίκηση επέλεξε να δώσει τα ηνία στον Μάσιμο Ντονάτι, ώστε να οδηγήσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Η παλιά δόξα των Μίλαν, Αταλάντα και Σέλτικ θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους τεχνικούς της ιταλικής σχολής και θέλει στην Καλλιθέα να ανεβάσει τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Ριζικές αλλαγές 

Η Καλλιθέα προχώρησε σε ολική αναδιάρθρωση του ρόστερ της, προκειμένου να αλλάξει επίπεδο. Σοϊρι, Μπαραγκάν, Ουλντρίκις, Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν, Γκέλιος, Σαρδελής, Χάνουσεκ, Βαλμπουενά, Ντιμπά, Μότοτς και Γκιάνι ήρθαν να φέρουν εμπειρία και ποιότητα στην ομάδα, με στόχο, σε πρώτη φάση, την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Αστέρας Aktor

Επανεκκίνηση μετά από μια δύσκολη χρονιά

Η όγδοη θέση που κατέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης την περασμένη σεζόν, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα όνειρα των ανθρώπων του συλλόγου. Η ομάδα θέλει να ξεκινήσει δυναμικά, με στόχο τη συμμετοχή στα Play Offs, τουλάχιστον, των θέσεων 5-8 και να διεκδικήσει την πιθανότητα ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Εμπιστοσύνη στον Ράσταβατς

Παρά την περσινή, περίεργη σεζόν, η διοίκηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος ανέλαβε να στήσει την ομάδα, με στόχο ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ για βελτίωση

Το καλοκαίρι του 2024 έφερε πολλές αλλαγές στην ομάδα. Aποχώρησε ο Μιριτέλο που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και τη θέση του έρχεται να καλύψει ο Άνταμ. Η άμυνα ενισχύθηκε με τον Τριανταφυλλόπουλο, ενώ ο Άλχο αντικατέστησε τον Λύρατζη στο δεξί άκρο. Τζανδάρης, Μουνιόθ και Ρέτζιτς θα δώσουν βάθος στο ρόστερ και περισσότερες επιλογές στον Ράσταβατς.

Ατρόμητος

Νέα αφετηρία

Ο Ατρόμητος έχει περάσει δύσκολες σεζόν, με την τελευταία να τον βρίσκει στην 11η θέση, μακριά από τους στόχους του. Η διοίκηση αποφάσισε να αναθεωρήσει την προσέγγισή της και να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, έτσι ώστε να καταφέρει να μπει στην οκτάδα, προχωρώντας σε ένα ολικό λίφτινγκ του ρόστερ και γενικότερα του αγωνιστικού τμήματος.

Εποχή Πάμπλο Γκαρσία

Με τον Πάμπλο Γκαρσία να αναλαμβάνει τα ηνία μετά την αποχώρηση του Σάσα Ίλιτς, η ομάδα του Περιστερίου περνάει σε νέα εποχή. Ο Ουρουγουανός τεχνικός μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στις Σέρρες κάνει το επόμενο βήμα και βλέπει ψηλά.

Ισχυρές μεταγραφές και φιλόδοξοι στόχοι

Σημαντικοί παίκτες όπως οι Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Αζεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλένσια, Ρομπάιγ, Αντζιέλσκι, και Βέργος αποχώρησαν, ενώ ο Έντερ ήταν ο μόνος βασικός παίκτης που παρέμεινε, με την ενδεκάδα να αλλάζει ριζικά. Οι αποχωρήσεις λοιπόν, πολλών βασικών παικτών ανοίγουν τον δρόμο για μια πλήρη αναδιάρθρωση της ομάδας.

Η ομάδα ενισχύθηκε με παίκτες όπως οι Κοσέλεφ, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Ουεντραόγκο, Μίχορλ, Ουάρντα, Μπάκου, Καρλίτος και Φαν Βέερτ. Με αυτές τις σημαντικές προσθήκες, ο Ατρόμητος στοχεύει τουλάχιστον στην είσοδο στην οκτάδα, ενώ η πέμπτη θέση αποτελεί μια φιλόδοξη πρόκληση.

ΝΠΣ Βόλος

Αναδόμηση από την αρχή για μια νέα σεζόν

Ο Βόλος συνεχίζει τη στρατηγική του ολικού ανασχηματισμού, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. Την σεζόν 2023-24 δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει στη Super League. Η ομάδα κατέλαβε την προτελευταία θέση στην κανονική διάρκεια και εξασφάλισε την παραμονή της μέσω των Play Out, ξεπερνώντας την Κηφισιά στις τελευταίες αγωνιστικές.

Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία

Μετά την αποχώρηση του Χρήστου Κόντη, ο Βόλος καλωσόρισε τον Χοακίν Γκόμεθ ως νέο προπονητή. Αν και σχετικά νέος, ο Γκόμεθ φέρνει καινούργιες ιδέες και φιλοδοξία στην ομάδα, με στόχο αρχικά μία ήσυχη σεζόν, μακριά από περιπέτειες σχετικές με την παραμονή.

Εκτεταμένες μεταγραφικές κινήσεις και νέο ρόστερ

Σημαντικές αλλαγές έγιναν στο ρόστερ του Βόλου. Αποχώρησαν οι Σιέλης, Άλχο, Λούνα και ο πρώτος σκόρερ Γκαρσία, ενώ προστέθηκαν οι Πέδρο Κόντε, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν, Κορέα και Μίλετιτς. Η ομάδα συνεχίζει να προσαρμόζει το ρόστερ της, με στόχο να είναι ανταγωνιστική τη νέα σεζόν.

Λαμία 

Από την εξάδα στην αβεβαιότητα

Η περσινή εξαιρετική πορεία της Λαμίας, που την οδήγησε στην έκτη θέση και στα Play Offs της Super League, ανήκει στο παρελθόν. Τα πρόσωπα που έφεραν την επιτυχία άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό και η Λαμία ξεκινάει τη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος ως ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά.

Αλλαγές στον πάγκο

Μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Βόκολου, ο Μαρίνος Σατσιάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Επιπλέον, η παρουσία του Μπάμπη Τεννέ σε συμβουλευτικό ρόλο προσθέτει εμπειρία στην ομάδα για τη νέα σεζόν.

Νέο ρόστερ και νέες προκλήσεις

Η Λαμία έχασε αρκετούς βασικούς παίκτες, όπως οι Κοσέλεφ, Τσιλούλης και Σλίβκα, αλλά ενισχύθηκε με νέες προσθήκες, όπως οι Αντράντε, Μέκιτς, Σάντμπεργκ και Γκουίντο.

Λεβαδειακός

Δυναμική επιστροφή στη Super League

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στη Super League μετά από έναν χρόνο, κυριαρχώντας στη Super League 2, με βασικό κορμό παικτών από την προηγούμενη θητεία του στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα διατήρησε ορισμένους σημαντικούς παίκτες για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, ενώ η διοίκηση δείχνει διάθεση να προχωρήσει και σε νέες μεταγραφές προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή.

Αλλαγή προπονητή και νέες φιλοδοξίες

Με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο, ο Λεβαδειακός στοχεύει στην παραμονή, αλλά οι φιλοδοξίες φτάνουν ακόμα και στην είσοδο στην οκτάδα. Παίκτες όπως οι Γκροφ, Τσάπρας, Χάμοντ και Γιαννιώτας θα είναι καθοριστικοί στην προσπάθεια αυτή.

Νέες προσθήκες και αποχωρήσεις

Ο Λεβαδειακός ενισχύθηκε με τους Εραμούσπε, Όζμπολ, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Μπάλτσι, καθώς και με πληθώρα άλλων παικτών, όπως οι Πεντρόσο, Γκαραβέλης, Κάσσος, Γιοκέ, Πλέγας και Λαμαράνα. H ομάδα αποχωρίστηκε κάποιους παίκτες, με κυριότερο τον Νίκα αλλά βεβαίως και τον προπονητή που την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία, Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Ο Λεβαδειακός αναζητά ακόμη μερικές προσθήκες για να ολοκληρώσει το ρόστερ του, εστιάζοντας σε μια ισχυρή παρουσία την φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός

Ιστορική χρονιά

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία την προηγούμενη σεζόν, κατακτώντας το UEFA Europa Conference League, παρά τις μεγάλες αλλαγές σε προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και παίκτες. Αυτή η επιτυχία τον έφερε απευθείας στο League Phase του UEFA Europa League, επιτρέποντάς του να κάνει προετοιμασία με ηρεμία και να σχεδιάσει την φετινή σεζόν χωρίς την πίεση των προκριματικών. Μετά από δύο στείρες χρονιές στην Ελλάδα, οι Ερυθρόλευκοι θα παλέψουν να επιστρέψουν στους τίτλους εντός συνόρων και φυσικά να κάνουν μία καλή πορεία και στην Ευρώπη.

Σταθερότητα στον πάγκο

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνεχίζει ως προπονητής της ομάδας, με στόχο να διατηρήσει την ομάδα στον δρόμο της επιτυχίας. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να καταφέρει να δώσει συνέχεια στην περσινή σεζόν, έχοντας φέτος τη δυνατότητα να χτίσει την ομάδα από την αρχή, στα μέτρα του.

Σημαντικές προσθήκες

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές με παίκτες όπως οι Βέλντε, Πιρόλα, Κοστίνια, Γιάρεμτσουκ, Στάμενιτς, Αναγνωστόπουλος και Ντάνι Γκαρθία, ενώ αποχώρησαν πολλοί παίκτες όπως οι Κίνι, Κάρμο, Ποντένσε, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος, Ρίτσαρντς, Ναβάρο, Γιόβετιτς, Φορτούνης, Ελ Αραμπί και Ιμπόρα.

ΟΦΗ

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι

Η περσινή σεζόν δεν πήγε όπως την περίμεναν οι Κρητικοί, με την ομάδα να μην καταφέρνει να πετύχει τον βασικό στόχο της που ήταν η είσοδος στα Play Offs, τερματίζοντας στη 10η θέση. Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο ΟΦΗ θέλει να μπει δυναμικά στη νέα σεζόν με στόχο την είσοδο στην οκτάδα και την αποφυγή της κουβέντας περί παραμονής.

Συνεχίζει με Δέλλα

Ο Τραϊανός Δέλλας, που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, παραμένει στον πάγκο με σκοπό να φέρει σταθερότητα και να καθοδηγήσει την ομάδα στη νέα σεζόν, έχοντας αυτή τη φορά την ευκαιρία να στήσει από την αρχή την ομάδα, σύμφωνα με τα δικά του «θέλω».

Ολική αναμόρφωση

Το καλοκαίρι αυτό ο ΟΦΗ αποχαιρέτησε παίκτες-κλειδιά όπως οι Βούρος, Μεγιάδο, Τοράλ και Τοράρινσον, αλλά φρόντισε να τους αντικαταστήσει άμεσα με τις προσθήκες των Γιουνγκ, Καραχάλιου, Χατζηθεοδωρίδη, Μπόρχα Γκονθάλεθ, Χριστόπουλου, Νους και Σενγκέλια, προσδοκώντας να ανεβάσει επίπεδο στην απόδοσή του και να παλέψει για την είσοδο στα Play Offs των θέσεων 5-8.

Παναθηναϊκός

Γυρίζει σελίδα με στόχο την επιστροφή στην κορυφή

Η περσινή χρονιά του Παναθηναϊκού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Η ομάδα επέστρεψε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από επτά χρόνια και ήταν ένας εκ των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου. Παρά την αλλαγή προπονητή με την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την άφιξη του Φατίχ Τερίμ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος και τερμάτισε τέταρτος στα Play Offs, όμως έσωσε την παρτίδα στο τελευταίο ματς, κερδίζοντας τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κερδίζοντας πέρα από τον τίτλο, ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Ντιέγκο Αλόνσο, ο εκλεκτός

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι ο νέος προπονητής του Τριφυλλιού. Ο Ουρουγουανός ήταν ο άνθρωπος που επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος να εμπιστευτεί την ομάδα, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 15 χρόνια.

Ανανεωμένο ρόστερ με σημαντικές προσθήκες

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του, όπως ο Τετέ, ο Ίνγκασον, ο Μαξ αλλά και ο Μαξίμοβιτς. Νέο απόκτημα και ο Μπάλντοκ, ενώ έκλεισαν και οι περιπτώσεις των Ντραγκόφσκι και Γεντβάι, οι οποίοι παρέμειναν στην Αθήνα. Η ενίσχυση σε αυτές τις θέσεις ήταν αναγκαία άλλωστε, καθώς είχαν αποχωρήσει κάποια από τα βασικά γρανάζια της προηγούμενης σεζόν, όπως οι Μπερνάρ, Μπρινιόλι, Παλάσιος και Χουάνκαρ.

Παναιτωλικός

Σκαμπανεβάσματα την περσινή σεζόν

Ο Παναιτωλικός τερμάτισε 12ος στην κανονική διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, αλλά με την καθοδήγηση του Γιάννη Πετράκη και τη στρατηγική αναπροσαρμογή σε τριάδα στην άμυνα, η ομάδα κατάφερε να ανέβει τρεις θέσεις στα πλέι άουτ και να εξασφαλίσει την παραμονή της με σχετική άνεση στο φινάλε.

Συνεχίζει με τον Κρητικό στον πάγκο

Ο Γιάννης Πετράκης κέρδισε τη μάχη της παραμονής την περσινή σεζόν – μία μάχη που ίσως να έμοιαζε χαμένη σε πολλές στιγμές της – και μαζί την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας του Αγρινίου για την φετινή σεζόν.

Αρκετές και σημαντικές αποχωρήσεις

Το φετινό καλοκαίρι πολλοί βασικοί παίκτες αποχώρησαν, όπως οι Ζοάο Πέδρο, Σενγκέλια, Ταμπίτζε, Καρέλης, Χατζηθεοδωρίδης, Φρεντ και Μπρούνο Ντουάρτε. Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν τους Τσελίκοβιτς, Παντελάκη, Σιέλη, Μλάντεν και Τορεχόν, ενώ οι Μάιντεβατς και Λαγιούντ καλούνται να ενισχύσουν την επίθεση.

    Πανσερραϊκός

Στόχος η καθιέρωση

Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τον Πανσερραϊκό, καθώς όχι μόνο επέστρεψε δυναμικά στη Super League από τη Super League 2, αλλά τερμάτισε και στην 7η θέση, εξασφαλίζοντας με άνεση την παραμονή του. Πλέον το ζητούμενο για τους Σερραίους είναι η καθιέρωση στα μεγάλα σαλόνια.

Νέο πρόσωπο στον πάγκο

Η μεγαλύτερη αλλαγή στην ομάδα ήρθε με την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από την τεχνική ηγεσία. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε το τιμόνι και δούλεψε το καλοκαίρι προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη από το ξεκίνημα και να βάλει τις βάσεις για την παραμονή.

Ριζική αναδιαμόρφωση του ρόστερ

Οι Μπέργκστρομ, Στάικος και Μπετανκόρ παρέμειναν και θα συνεχίσουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την άλλη υπήρξαν και σημαντικές αποχωρήσεις με τους Θυμιάνη, Χόβαν, Ουάρντα, Πηλέα, Ουεντραόγκο και Άλεξιτς να μη συνεχίζουν στα λιοντάρια. Τα κενά τους θα κληθούν να καλύψουν οι Σαλαζάρ, Κνα, Ντέλετιτς, Μαρίνου στην επίθεση, Καπτούμ, Περούτσι και Λιάσο στη μεσαία γραμμή και τους Χαντάκια, Καραμανώλη και Καρασαλίδη στην άμυνα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι φέτος ο Γκουγκελασβίλι.